sunnuntai 21. helmikuuta 2016

''It's going to get easier'' they said..

Puolet teoriasta done!! Pienessä humussa meni joulukuun loppu ja tammikuu kun sai oikein lukemalla lukea patologian ja mikrobiologian lopputentteihin. Patologian laitoksella on ylensä ollut ihan ok tenttejä, laajat koealueet, mutta on ohjattu mihin kannattaa keskittyä. Hiljattain patologian laitoksella on kuitenkin tehty muutoksia ja apua ei ole saanut enää juurikaan. Tämä tarkoitti sitä, että koko valtava koealue oli osattava yksityiskohtia myöten (juu oli ''kiva'' joululoma). Alkoi tulla loppua kohden vähän kiirus, koska myöskin mikrobiologia on vaativa kaikkinen bakteereineen, antibiootteineen ja antibioottiresistanssi kantojen opettelussa. Harmillisesti puolet eivät edes päässeet patologian lopputenttiin, koska viimeiset pikkutentit olivat niin vaativia ja lopullisesta tentistäkin selvisi about puolet. Tämä on muutos suuri muutos aikaisempiin vuosiin, jolloin noin läpäisy prosentti on ollut 80% luokkaa. Itselle onneksi kävi hyvin ja sain selvitettyä molemmat tentit kiitettävästi. Jälleen kerran kova työ palkitaan, mutta kyllä se veronsa vaati. Pää jaksaa ja kestää, mutta loput Pauliinasta sanoi poks. Kovat vatsakrampit pakottivat ottamaan taukoa lukemisesta ja lopulta piti käydä vielä tarkistamassa, ettei se ole umpisuoli, joka ilmoittelee itsestään. Onneksi ei mitään sen vakavampaa. Lähinnä olin huolissani lukuajan menetyksestä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Mikäs hätä täällä kun on koko ajan lääkäreiden ympäröimänä. 

Nyt on saatu pitää myös pieni lukukausien välinen breikki ja akut sai ladattua. Oli ihana nukkua pitkään, käydä kävelyillä ja oli aikaa jopa katsoa telkkaa. Ehkä paras oli kuitenkin tunne siitä, ettei tarvinnut aina miettiä mitä seuraavaksi lukisi. Vanhemmat opiskelijat myös rohkaisevat, että koko ajan helpottuu. En tiedä siitä viimeisten kuukausien perusteella, mutta kahtellaan. Hyvillä mielin taas kuitenkin palasin koulun penkkiin ja sairaalalle. Vaikka tämä opiskelu ottaa paljon, mutta se antaa vielä enemmän. Oli ilo kuulla jälleen Ruotsissa lääkkistä opiskelevalta ystävältä, että Puolasta tulevat lääkärit ovat kovaa huutoa laajan teoriaosaamisen takia, että ei täällä turhaan paukuteta 24/7 :)


Perjantaina alkoi ihotaudit ja sopivasti pakouloskäynnin lähellä otettu kuva. Opettajalääkärit vaikuttivat kuitenkin oikein mukavilta ja ammattitaitoisilta. Potilaille ei osattu ensimmäisenä päivänä muuta juuri sanoa kuin hyvää päivää. Muitakin mielenkiintoisia kursseja alkaa nyt kuten, farmakologia, lastentaudit, sisätaudeista nefrologia jne..


Reipasta viikonalkua!!

4 kommenttia:

 1. Hei! Hieno blogi sulla!! Käväisin Maailmalle.net sivustolla ja löysin sieltä tekstisi Puolassa opiskelusta! Minulla olisi kysyttävää, joihin toivoisin saavani vastauksia! :) Eli kun luin tuon kyseisen tekstin ja mainitsit (vai luinko oikein..?) että sinulla oli opintoneuvoja, joka auttoi sinua lomakkeiden yms. toimittamisessa, niin mistä sellaista apua saisi? Onko olemassa kyseisiä opintoneuvojia nimenomaan ulkomaille opiskeluun? Olisi kyllä suuri helpotus jos näitä asioita ei tarvitsisi miettiä yksin ja olisi ihan konkreettinen apu! Tosiaan kovasti kiinnostaa ulkomailla opiskelu ja Puola on käväissyt mielessäni... :)
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laita minulle s-postia niin voidaan jutella lisää meanwhileinpolandblog@gmail.com

   Poista
 2. Terveisiä sinulle, oot kyllä sissi!!! Voi hyvin❤
  Sirpa

  VastaaPoista