keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tuorepuuro

Alle kaksi kuukautta ja se olis joululoma. Nice! Nyt alkaa kerkeämään jo kotiinkin kätevästi useammin kun on vaan 3-4 päivän kouluviikkoja. Lukeminenhan ei lopu koskaan, mutta oman aikansa voi käyttää nyt vapaammin. Maanantaina sairaalalla opeteltiin keuhkojen kuuntelua ja koputtelua. Mielenkiintoista oli, että aika pitkälle pitäisi päästä diagnosoimaan keuhkojen ongelmia ilman labroja tai röntgeniä. Aika harjaantunut koputtelija saa kyllä olla. Näin ainakin untuvikon haasteena koputtelussa ja keuhkojen rajojen paikantamisessa itsellä oli kun lyönti täytyy olla suht napakka ja omat pikku nakkisormet on niin ohuet, että tahtoo lyödä hutia.

Percussion. (def. 1) From Jarvis, 1996.


Sellasta koulussa. Ruuan parissa kokeilin tälläistä kiireisen aamun tuorepuuroreseptiä. Se itseasiassa valmistetaan illalla ja tekeytyy aamuksi valmiiksi jääkaapissa.

Tuorepuuro

1,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl kookosmaitoa
1 rkl chian siemeniä

(Nesteen voi korvata myös esim puoliksi appelsiinin tai verigreipin mehulla, mantelimaidolla tai vaikka vaan vedellä. Puolukoita survomalla joukkoon saa ihanan punertavan vispipuuro-tyyppisen annoksen.) Sekoita puuro ja laita jääkaappiin. Nauti aamulla. Tarvittaessa voi lisätä nestettä.


Puuroa tulee tuosta määrästä jonkun verran, joten säästin loput illan jälkkäriksi. Lisäsin vielä mukaan vähän turkkilaista jogurttia. Kookosmaito tuo pehmosen makeuden ja siksi happamat hedelmät toimivat hyvin kaverina.


Helpommille aamuille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti