maanantai 5. lokakuuta 2015

The Kenya project

Ensimmäinen viikko takana ja tuntuu ihmeen rauhalliselta. Tahti varmaan alkaa pikku hiljaa kiihtymään, mutten usko että lähellekkään viime kevättä. Tänään päästiin tosi toimiin sisätautiosastolle lääkärin kierrolle tutkimaan potilaita. Jakaannuimme muutaman oppilaan ryhmiin ja yritettiin vastailla ohjaajalääkärin kinkkisiin kysymyksiin. Välillä piti rapsutella takin kulmia, kun ei millään löytynyt mitään järkevää vastausta. Tämän päivän aiheena oli rutinoitua haastattelemaan potilasta ja kartottamaan tilannetta.


Ja näinhän siinä meinasi käydä kun niin keskittyneenä seurasi protokollaa ;)


Tästä kuintekin kaikki alkoi, eka päivä siis klinikalla!! Kuva on sairaalan kellarista klo 7:55. Fööniä ei löytynytkään aamulla, vasta käännettyäni kylpyhuoneen ympäri muistin sen olevan Helsingin kodissa. Aamupalaan ei ole aikaa, koska täytyy juosta jo ratikkaan, joka onkin 5min myöhässä. Onneksi sentään on masu perhosia täynnä. Lopulta kuitenkin sairaalalla perillä ajoissa.


Huomasitteko kaulalla roikkuvan stetoskoopin, tavanomaisen mustan sijaan päätin hankkia vähän pirtsakamman värin. Vähän huonosti kuvasta näkyy, mutta rasberry sanottiin paketin kyljessä.Asiasta pippuriin, on tullut taas syötyä pääosin ulkona, joten nyt päätin ryhdistäytyä ja eilen tein maisseja iltapalaksi. Niin hyviä ja helppoja valmistaa.


Maissit

Kuori ja keitä raa'at maissit vedessä 10-15min. Lisää veteen vähän suolaa. Nauti esim voin ja parmesan juustoraasteen kanssa. Tai kokeile vaikka voin ja grillimausteen kanssa.Ainiin meinasipa unohtua. Mihin otsikkokin viittaa. The Kenya project. Koittakaa iskä ja äiti olla pyörtymättä, mutta ajattelin vähän, että olisi kiva lähteä Afrikkaan hyväntekeväisyystyöhön. Yksi kurssikaverini oli kesällä Keniassa avustustyössä ''The Kenya project'':in kautta ja kehui kovasti. Se tunne kun pääsisi konkreettisesti auttamaan sinne, rahallisten lahjoitusten sijaan. Vaikka tärkeitä ne ovat nekin. Varmaan olisi tosi mielenkiintoista ja opettavaista. Ainoa vaan, että olen vähän nössö. Silloin tällöin kun saa lukea kuinka avustustyöntekijöihinkin kohdistetaan aika julmaa väkivaltaa, ja myös ehkä naisena pelottaa kanssa enemmän. No vaatii perusteellista taustatyötä ja voihan sitä kotonaankin kupsahtaa, mielummin sitten kai auttamassa hädässä olevia. Pitää kanssa miettiä, onko minusta enemmän hyötyä opiskelijana vai valmiina lääkärinä. Jätetään hautumaan. Jos jollain on tietoa hyvistä järjestöistä, niin otan mielellään tietoa vastaan!

Aurinkoista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti