sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Thai kokkikoulu osa 1

Oli kiva osallistua hotellin järjestämään kokkikouluun. Aamulla käytiin kokin kanssa torilla valitsemassa tarvikkeita päivän ruokiin. Lihat ja äyriäiset oli tilattu jo etukäteen, koska ne myydään toreilta jo viiden aikaan aamulla. Mitä kauemmin ne seisoo lämpösessä niin tietenkin riskit kasvaa. Yli 40 eri riisilajiketta. Lähi Alepassani on muistaakseni 3.Violetit ja valkoiset pikku palleroiset ovat munakoisoja.


Keltaetikettinen kalaliemi on kuulemma parasta mitä on, ehkä löytyy suomestakin jostain thaikaupoista. Ja mitä vaaleampi sitä parempi.


Jack fruit. Nainen leikkaa hedelmän uumenista keltaisia, pienen kämmenen kokoisia veikeän makuisia hedelmiä.


Jack fruitin voi myös keittää, jolloin saadaan pähkinäinen maku.


Juuri tehtyä curry-pastea, säilyvyys noin pari viikkoa. Suomessa currytahnat muistaakseni säilyy useampia kuukausia. Varmaan on käytetty aika paljon säilöntäaineita...


Vihreä pippuri.


Ananaksen kypsyyden voi määrittää, niin värin kuin myös ''ananaksen silmien'' suuruudella. Kypsässä ananaksessa sormella osoittamani ''silmä'' on suuri ja lehti irtoaa helposti.


Torin reunalla seikkaili pieni ''Tony'' apina. Tuntuu hirveeltä kun tätäkin 8kk apinavauvaa pidettiin häkissä. Kyllä omistajat varmasti Tonysta hyvin huolehtii, mutta mielummin näkisi villieläimet luonnossa. Kun Tony kasvaa aikuiseksi hänet opetetaan hakemaan kookoksia korkealta palmuista. 

Seuraavassa osassa päästään sitten itse asiaan, kokkaukseen :) Rentouttavaa sunnuntaita! 


2 kommenttia:

  1. Hei Pauliina! Voisitko pliis vastata mun viestiin jonka lähetin sulle tuohon meanwhileinpolandblog@gmail.comiin. Kiitos tosi paljon jos vastaat !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoittelut että kesti. Päivitän tällä hetkellä vähän harvemmin. Vastasin juuri kaikkiin e-maileihin. Toivottavasti sait apua! Kirjoita uudelleen jos viesti ei tule perille! Mukavaa syksyä!

      Poista