torstai 8. tammikuuta 2015

Kokki kolmonen

Käytiin vähän opettelemassa kokkaustaitoja mestarikokki Simon luona. Pitkään on ollut mielessä, että olisi kiva osallistua jollekkin kokkauskurssille niin tästä sai kivaa esimakua. Joku raakaruokakurssi tai ''terveellinen ruuan valmistaminen'' voisi olla mielenkiintoista.


Ensimmäisenä Vikelle ja Simolle saapuessa kiinnitin huomion tuohon upeaan kristalliliesituulettimeen, niin hieno. Eikös liesituulettimet vielä vähän aikaa sitten olleet sellaisia metallipömpeleitä.



Vaikka olenkin enemmän koiraihminen niin nämä kaksi pörriäistä vallotti sydämen. No joo palataan ruokaan, tässä kuvina aikaansaannoksia.


Myskikurpitsa oli uusi tuttavuus, josta voi loihtia esim maukasta pyrettä. Maistui vähän bataatille, mutta oli ravintoarvoilta parempi vaihtoehto.


Uuniin pääsi kokonaisen kananpojan jalat. Uuniin hyviä yrttejä on ''puuvartiset'' yrtit, kuten rosmariini.


Lämpömittarilla kanan rintafileiden valmistus helpottuu, 72 astetta ja valmis on.




Uppomuna valmistetaan pienellä lämmöllä pienessä määrässä etikkaa ja vettä.


Suklaafondantin valmistuksen paras hetki on taikinan syöminen.




Pitkä lista, mutta valmista tuli. Ja mahat pullollaan sai kömpiä taas kotiin. Oli kiva päivä kiitos!

Seuraavat viikot kuluvatkin tiivisti taas kirjojen parissa, jotta saa syyslukukauden viimoiset tentit suoritettua. Sitten taas saa lomailla lukukausien välisellä breikillä, jonnekkin lämpöön olisi kiva suunnata ;) Pientä radiohiljaisuutta siis tammikuun aika, mutta sitten taas jatketaan!

Reipasta tammikuuta ja nyt on hyvä aika lunastaa niitä uuden vuoden lupauksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti