sunnuntai 28. joulukuuta 2014

The Fudge resepti + hopeatoffee extra


The Fudge

1.
1 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa

2.
0,75 dl glukoosisiirappia
1,25 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
0,25 dl vettä

3.
0,75 dl tomusokeria
1/2 rkl vettä
1/2 rkl vaniljaa

-Sekoita kerma ja suola (1.), siirrä sivuun odottamaan
-Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri, tumma siirappi ja vesi (2.)
-Lämmitä kattilan sisältö 124 asteeseen (käytä lämpömittaria, jos menee yli tulee sitä kovempaa versiota)
-Lisää kattilaan kerma-suola ja anna uudelleen lämmitä 124 asteeseen
-Sen jälkeen anna jäähtyä 90 asteeseen ja lisää tomusokeri-vesi-vanilja yhdistelmä (3.)
-Sekoita hyvin ja anna jäähtyä esim yön yli ja leikkaa paloiksi. (Mitä pienempi astia sitä korkeampia paloja)

Jos haluaa tehdä lakritsa toffeeta tai niin sanottua ''hopea toffeeta'' niin vesi korvataan apteekin salmiakki nesteellä. *Resepti alunperin modifoitu Dan Sukkerin reseptistä.


Tavallaan itse valmistaminen ei ollut vaikeaa, mutta vaatii tarkkuutta seurata lämpötiloja. Lisäksi aineet tulisi mitata tarkasti, jotta ne olisivat juuri oikeassa suhteessa. Ensimmäinen erä oli vähän löysää, toisella jo onnisti jo paremmin. Pointtina lähinnä se mitä korkeammaksi lämpötila nousee niin sitä koveempaa toffeesta tulee.

Maukasta alkavaa viikkoa ja uuden vuoden odotusta!

2 kommenttia: