torstai 25. joulukuuta 2014

Joulu ja THE Fudge

Toivottavasti kaikki ovat voineet viettää rauhallista joulua ja saaneet massut täyteen. Itse ainakin olen mussutellut siihen malliin, että saa kohta kävellä sivuttain ovista tai pyöriä etiäppäin. Kerran vuodessa on ihan ok ahtaa itsensä täyteen, niin muistaa seuraavat 364 päivää, ettei niin kannata tehdä. Lahdessa on ollut kivan pirtsakka -15 pakkanen parhaimmillaan ja luntakin tuprutellut.


Asteiden laskiessa ikkunoihinkin alkoi piirtyä pakkasherran jäätaidetta.


Isäni tekemät perinteiset jäälyhdyt valaisivat kauniisti iltojen hämärtyessä.


Oli kiva päästä kokeilemaan hiihtoakin pitkästä aikaa. Tosin olin yhtä huono kuin ennenkin, yritin räpiköidä kovaa eteenpäin, mutta isä ja veli painoivat ohi niin kovaa, että kerta vuodessa riittää jatkossakin. Myös korttipeleissä tuli ajoittain pataan. Seuraavaksi täytyy varmaan järjestää anatomia visa niin on jotain mahdollisuuksia välttää jumbosija. Ihanaa on kuitenkin ollut viettää aikaa yhdessä perheen kanssa ja koulukuviotkin on vallan unohtuneet. Rentoutuminen siis saavutettu ja patterit ladattu tammikuun tentteihin.

Jouluherkkuja on tietty tullut ahdettua joka sorttia, kiitos vaan vanhemmille niiden loihtimisesta. Tänä vuonna ylitsepääsemättömän uuden toffee tuttavuuden vei veljeni tekemä The Fudge. Nimensin sen niin, ''The'', kun se on parasta toffeeta mitä olen maistanut. Ei varmasti kaloritonta, mutta ainakin lisäaineetonta. Tiedättekö sellainen ihanan pehmeä toffee, jonka jää kielelle pyörimään. Sain oppitunnin sen teosta, koska aiemmin tekemäni versiot ovat aina olleet kivikovaan kallioon verrattavaa matskua. Nyt on ensi erä jähmettymässä, ja kirjoitan seuraavaksi reseptin teille tännekkin.

Rentouttavia pyhien jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti