torstai 16. lokakuuta 2014

Koulussa opittua luista ja kofeiinistä

Koulussa opittua: Aina ei tule ajatelleeksi kuinka eläväisiä luut ovat. Jotenkin tuntuu vaan, että siellä ne möllöttää. Todellisuudessahan ne ovat äärimmäisen aktiivisia, vähän kuin elimet. Sen lisäksi, että ne tuottaa verisoluja, niin esimerkiksi koko olkaluu uudistaa itsensä vuodessa, joka atomin. Kun vahvistaa vaikka kuntosalilla lihaksia, niin samalla myös luut vahvistuvat. Yritin löytää tähän yhteyteen kuvan hauiksesta. Eipä löytyny, jännä juttu... Ne on vielä työnalla.

Fysiologian tunnilla puhuttiin myös kofeiinista. Jos käyttää paljon kofeiinituotteita niin Magnesium ei pääse imeytymään. Magnesiumiahan tarvitaan muun muassa lihasten toimintaan. Opettaja kertoi myös esimerkin liittyen tähän. Jos juo 3-4 kuppia kahvia päivässä on todennäköistä saada esim elohiiri silmään (lihasnykinää).


Siinä olikin kaikki mitä alkuviikolla opin :) just kidding... Olen vähän nirissyt biokemiasta. Vanhemmat opiskelijat kertoivat lohdutukseksi, että käyttämämme kirja on sama mitä Norjassa yliopistossa käytetään biokemian/kemian laitoksella. Ilmankos on tuntunut himppusen haastavalta. Eri yliopistoissa ainakin Puolassa painoitetaan joitain aineita erityisesti. Täällä siis biokemiaa...great. Voi kun olisin tiennyt tuon etukäteen. No eka tentti kuitenkin läpi, ei parhain arvosanoin, siis rimaa hipoen, mutta läpi. Ensi kerralla paremmin sitten.

Pirtsakkaa loppuviikkoa!!

3 kommenttia:

  1. Onneksi lääkäreillä ei, Suomessa ainakaan, valmistumisen jälkeen syynätä niitä arvosanoja enää. Käyttää sitten suurempaa energiaa sellaisiin aineisiin ja aiheisiin mitkä oikeasti kiinnostaa ja ne muut suorittaa parhaan kyvyn mukaan. Ei mee sitten energiaa hukkaan vääriin kohtiin :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti paljon, kyl se siitä :) ja toivottavasti ei syynätä ainakaan biokemian tuloksia, piilotan ne, ellei tästä petraannu :D

      Poista