torstai 18. syyskuuta 2014

Omppumaista

Vieraillessani vanhempien luona sain mukaan ison kassillisen omenoita. Olisi kyllä niin kivaa kun voisi itse kasvattaa omia ruokia. Muistan lapsena kuinka kivaa oli raikkaina syksyisinä aamuina napata omena puusta koulumatkalle. Nyt saamani kassillisen pistelin kuin pikku possu menemään muutamissa päivissä. Onneksi sain työkaveriltani Sirpalta lisää omppuja ja sain tehtyä niistä omenasosetta ja piirakan. 

Omenasoseen valmistin laittamalla pienen määrän vettä kattilan pohjalle ja omenalohkot päälle. Ne pehmenivät aika nopeasti keskilämmöllä ja soseutuivat helposti sauvasekoittemella. Mielestäni sose oli tarpeeksi makeaa niin en lisännyt siihen edes sokeria. Saa nähdä miten säilyy, mutta pakkaseen ne pistin niin luulisi niiden pysyvän ihan hyvinä. Pienestä osasta tein makeamman ''hilloversion''. Tähän erään lisäsin hieman hunajaa sekä kanelia ja purkitin.


Omenapiirakan tein ihan tavallisen ohjeen mukaan, paitsi vehnäjauhot korvasin kaura- ja gluteenittomalla jauhoseoksella.

Luumupuutkin tarjoilivat parastaan. Olisi saanut melkein olla kypärä päässä niitä keräillessä kun luumut vaan plopsahteli maahan.


Herkullista loppuviikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti