torstai 4. syyskuuta 2014

Lehtikaalipesto

Vielä kun saa lehtikaalia niin hyödynnetään tätä superterveellistä herkkua.

Lehtikaalipesto

3 rkl auringonkukansiemeniä
3 dl lehtikaalia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl parmesan juustoa
0,6 dl oliiviöljyä
sitruunamehua, suolaa, pippuria

Paahda siemenet ja sekoita kaikki blenderissä. 

Auringonkukansiemenet voi korvata myös pinjansiemenillä. Itsellä sattui löytymään vain auringonkukansiemeniä kaapista.


Kun sain kaikki ainekset blenderiin toivoin vain, että se jaksaa pyörittää nämä. Ihan himppusen öljyä lisäämällä se onneksi pyörähtikin. Ehkä sauvasekotin olisi tässä kätevämpi.


Lopputulos oli miellyttävän raikas. Oma pestoni päätyi lohen päälle uuniin, mutta voisihan sitä syödä gluteenittoman pastankin kanssa.



Aurinkoa viikonloppuun!

2 kommenttia:

  1. Lehtikaali on myös hyvää pieneksi silputtuna sipulin, pippurin, suolan ja sitruunan kanssa. Käytä pannulla sen verran, että lämpiää ja tarjoa lisukkeena. Ihana herkku! :)

    VastaaPoista
  2. Oi kuulostaa ihanalta, pitää kokeilla!! :)

    VastaaPoista