torstai 25. syyskuuta 2014

Gluteenittomat cupcakes

Sateinen ja kylmä päivä. Mikä piristäisi? Cupcakes!! Kokeilin pätkis ja porkkanakakku versioita. Ei ihan terveysruokaa, mutta onneksi ne ovat pienissä annoksissa. Perus muffinssitaikinaan vehnäjauhojen tilalle gluteenittomat jauhot.


Pätkis cupcakes (6kpl)

1 kananmuna
1 dl sokeria
50 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
50g pätkistä rouhittuna
hippunen suolaa

Kuorrute:

20 g voita 
50 g pätkis rouhittuna
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakojauhetta

Vatkaa kananmuna ja sokeri, lisää joukkoon voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Paista 175 asteessa n. 20 min. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Cupcaken jäähdyttyä lisää kuorrute.


Porkkanakakku cupcakes

1 kananmuna
1 dl sokeria
50 g voita
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
2 rkl hasselpähkinärouhetta
1/2 tl kanelia
1 dl porkkanaa raastettuna
hippunen suolaa

Kuorrute:
100 g tuorejuustoa
15 g voita
1-2 dl tomusokeria
hieman sitruunan mehua halutessasi

Vatkaa jälleen muna ja sokeri sekä lisää joukkoon voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon, lopuksi vielä porkkanaraaste. Paista 175 asteessa n.20min. Jäähdyttyä lisää kuorrute.


Tuoreena pätkis versio oli parempaa ja seuraavana päivänä porkkanakakku cupcaket. 

Makeaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti