perjantai 12. syyskuuta 2014

Gluteeniton pizza

Teki mieli taas jotain epäterveellistä, mutta päädyin tekemään vähän terveellisemmän tuunatun version pizzasta. Pohja valmistuu parista raaka-aineesta ja ilman hiivaa. Hiivan jätin pois, koska mietin miksi pohjaa pitäisi kohottaa kun muutenkin tykkään ohuesta ja rapeasta pohjasta. Pohja on siis suorastaan terveellinen, täytteistä voi sitten muokata haluamansa

Gluteeniton pizza

Pohja:
3dl kaurajauhoja
2dl jauhettuja kikherneitä
2dl vettä

Täyte esim:
400g luomu naudanjauhelihaa
sipuli
tomaattia
juustoa
herkkusieniä

Sekoita kaurajauhot ja kikhernejauhot sekaisin ja lisää vesi. Anna turvota 20min. Levitä leivinpaperin päälle ja esipaista 225 asteessa 10min. Lisää tämän jälkeen täytteet ja paista vielä n.10min.


Kaurajauhoja voi itsekkin tehdä laittamalla blenderiin kaurahiutaleita. Samoin kikherneita voi jauhaa blenderissä jauhoksi. Kaikki gluteeinittomat tuotteet eivät välttämättä ole aina se paras vaihtoehto, vaan nekin voivat olla pitkälle prosessoituja tuotteita. Siksi itse tekemällä jauhot ovat aina parempi vaihtoehto. Ravintoarvoltaankin kikherneet ja kaurahiutaleet ovat erinomaiset.


Jauhoista tulee ihan pientä murua, pienet kökötkään ei haittaa. Taikinalle tosiaan riittää vain sekoitus, ei tarvitse vaivata. Jauhojen ja nesteen suhdetta voi tarkistaa, mutta kyllä se vähän sellasta löllöä on tässä vaiheessa verrattuna vehnätaikinaan.


Valmis lopputulos on ihan pizzan näköinen ja makuinen. Annoin epäileväisen ruokatestaajan kokeilla kertomatta pohjasta. Palaute oli, että todella hyvää. Kun kerroin pohjan sisältävän kikherneitä, vastaus muuttuikin "hyi, mutta hyvää". Ja pellillinen pizzaa hävisi vielä saman illan aikana.

Ennakkoluulot nurkkaan ja avoimin mielin viikonlopun viettoon! xxx ooo

4 kommenttia:

  1. Tuota voisin parille ennakkoluuloiselleni kokeilla :-)
    T. Risto

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saada gluteenittomia vinkkejä:) olen ollut yli vuoden ilman kotimaista viljaa, paitsi kauraa. Vatsa voi paljon paremmin. Tattarileipä on ainoa jota en pysty syömään, se vaan on niin pahaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että reseptit ovat olleet mieleisiä! Itsellä oli ihan sama ongelma vatsan ja viljojen kanssa. Joo tattariin menee aikaa tottua, se on kyllä vähän hassun makuista. Kivaa syksyä!

      Poista