torstai 17. heinäkuuta 2014

Pulled pork

Kauan on ollut haaveissa tehdä ''pulled porkkia'' eli revittyä possua. Kävin Hietaniemen kaupahallissa pyörimässä ja päädyin Roslundin tiskiltä ostamaan kokkimestarin suosituksesta possun kassleria. Kassleria sen takia, että se on vähän rasvaisempaa. Sinänsä resepti on hyvinkin yksinkertainen ja helppo. Halusin ensimmäisen kerran kokeilla ihan perussetin. Ensi kerralla alan leikkiä eri soosseilla.

Pulled pork

n.1kg possun kassleria
suolaa ja pippuria

Suolaa possu runsaasti, hiero suola pintaan. Lisää myös pippuri ja kääri 2-3 kertaa folioon. Laita uunivuokaan ja paista 100-120 asteessa 10-12 tuntia. 

Huomasin, että käyttämässäni uunissa tuon kokonen möhkäle olisi varmaankin parhaillaan 110:ssä asteessa 11 tuntia. (tämän erän tein 100 asteessa 10h, hyvää sekin) Lopussa kun kypsään possuun iskee haarukan niin lihan tulisi vaan hajota mureudesta.Tein pulled porkista hampurilaisen. Laiskotti enkä jaksanut itse pyöräyttää sämpylöitä joten päädyin kaupan gluteenittomiin Sunnuntain kaura-porkkana sämpylöihin. Lisäksi salaattia, tomaattia, juustoa, ketsuppia ja majoneesia. nammm :)


Kauppahallista Roslundin pisteeltä saa muuten maukkaita burgereita. Asettelu on vähän hienompi ku omassani, ois pitäny laittaa tollai tikku siihen, heh :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti