maanantai 7. heinäkuuta 2014

Oil pulling

Jenkeissä asuva ystäväni Tiia on jo pitkään puhunut ''oil pullingista'', joka on siellä suosittua. Olen vihdoin saanut kokeiltua sitä jonkun aikaa ja todennut, että se on itseasiassa aika veikeä tapa aloittaa aamu. Kookosöljyn terveysvaikutuksista on paljon puolesta ja vastaan puhujia. Itse en ole asiaan paljon paneutunut, koska en ole kookoksen maun suuri ystävä, joten en käytä sitä ruuanlaitossa juuri ollenkaan.

Oil pulling: aamulla heti herätessä otetaan n. ruokalusikallinen raakakookosöljyä suuhun ja annetaan sen sulaa. Sitten purskutellaan 15 minuuttia. Sylje lopuksi roskiin, ettei öljy kovettuessa tuki putkia!

Itse aloitin 5 minuutilla, koska ajatus öljypallosta suusta vähän ällötti. Ei se niin paha kyllä ollut. Löysin aika vähän tieteellistä tutkimusta tälle villitykselle, mutta eipä siitä ainakaan haittakaan ole. Yhteenvetona tutkimuksista kuitenkin tuli esille, että bakteerien tarttuminen suussa on vähäisempää ja ientulehduksien määrä pieneni.

Ei niin tieteellisissä artikkeleissa sanottiin oil pullingilla olevan apuna iho-ongelmiin, tulehduksiin, akneen jne. Lisäksi hengityksen tulisi raikastua ja hampaat valkenisivat. Tämän pienen hetken mitä olen oil pullingia tehnyt, olen kyllä huomannut hampaiden tuntuvan hyvin puhtailta ja ne jotenkin tuntuu hohtavan kirkkaampana :)

Kookosöljyn sijaan voi myös kokeilla seesamöljyä.

Aurinkoista viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Korvaisiko Oill Pulling hampaiden perinteisen pesun kokonaan? Kun mietin, että miltä hammastahna maistuisi tuon käsittelyn jälkeen.

    Käytin jonkin aikaa kylmäpuristettua kookosöljyjä hiusten ja ihon hoidossa. Hiuksiin varmasti aika hyvä, mutta kasvoilla aiheutti ihonvärin tummumisen. Sellainen aika päivettynyt look, mutta kun oma iho jo muutenkin aika tumma niin säikähdin vaikutusta. Lisäksi käyttö aiheutti kutinaa, jostain luin että kyseessä voisi olla hiivan massatuho antibakteerisen vaikutuksen vuoksi ja siitä aiheutuva kutina. Lopetin kuitenkin käytön epämiellyttävän tunteen vuoksi. Hankala tosiaan löytää mitään neutraalia luotettavaa infoa kyseisestä tuotteesta. Joko sitä kehotetaan välttämään tai sitten sitä kehotetaan käyttämään kaikkeen.. :)

    VastaaPoista
  2. Joo mullekkaan ei sopinut ainakaan kasvojen ihon hoitoon. Se tukki ihon, ja kokeilin vielä eri merkeillä, mutta kaikki tuntui tukkivan ihohuokosia. Kookosöljyn hyötyyn liittyen täytyy varmaan vaan odotella, että tulee lisää tutkimuksia/julkaisuja aiheesta. Tuo oil pulling on kuitenkin aika harmitonta. Luulen kuitenkin, että sen lisäksi on hyvä käyttää harjaa ja hammaslankaa puhdistukseen. Hammastahnoista taas ollaan montaa mieltä :) ota näistä nyt selvää, mutta ainakin vähän miedompia ja ei niin vaahtoavia saa luontaistuotekaupista.

    VastaaPoista