torstai 19. kesäkuuta 2014

Valat vannottu

Pikku hiljaa alkaa jo hymyilyttää kun on kaksi tenttiä jäljellä, vaikka oikeesti on niin väsynyt, että nenän pää koskettaa kirjaa vähän väliä ja tieto siitä kuinka paljon on vielä edessä, ei sinällänsä vielä ilon tanssahteluun houkuta. Viimeisin anatomian kirjallinen tentti, joka ylensä koostuu 120 kysymyksestä ja aikaa on minuutti per kysymys, on vihdoin takana. Olin aika hermostunut ennen tenttiä kun opettajamme sanoi, että on mahdotonta tietää aivan kaikkea, tentissä täytyy myös olla tuuria, että kohdalle sattuu kysymykset joihin osaa vastata. Tulokset tulevat ensi viikolla, mutta luulen kokeen menneen hyvin. Jos koetta ei läpäisisi pitäisi se tulla uusimaan kesken kesäloman,  yök. Koulutoverini lähetti osuvan kuvan, kun etukäteen menee sanomaan tuloksista.


Vielä joka tapauksessa jäljellä on ensi viikolla oleva anatomian käytännön koe, jossa tunnistetaan verisuonia, hermoja ja muita eri elimistön osia. Viimeisenä 2.7 siintää histologian kirjallinen, jossa pitäisi tietää ihmissoluista ja kudoksista. Sitten se alkaa, 3 kuukauden kesäloma! tai töissähän se osittain menee, mutta silti ''ei-tarvi-avata-koulukirjoja-loma'' (toivottavasti:) Tänään allekirjoitimme myös lääkärinvalat, jossa sitoudutaan noudattamaan eettisiä sääntöjä. Alla osa siitä.


Juhannuksen Puolan rannikkoon tutustuminen vaihtuikin Berliiniin, johon on saapunut  kavereita. Kiva niin. 

Oikein oikein ihanaa juhannusta kaikille!!!! xxx ooo

3 kommenttia:

 1. Millä olet rahoittanut puolassa opiskelua...Oliko säästöjä vai saiko haettua jtn avustusta jostain?

  VastaaPoista
 2. Itsellä on ollut oma rahoitus, mutta Kelaltahan saa opintotukea ja myös valtiolta opintolainaa. Asumis- ja elämiskustannuksiin ei paljon kulu alhaisen hintatason takia. Ja myös sen takia, että ei ole koskaan aikaa käydä missään kirjastoa pidemmällä :) Kaiken kaikkiaan näen, että koulutus on kuitenkin hyvä sijoitus ja maksaa itsensä takaisin. Jos ei ajatella talouspuolta niin koulutuksen ohella mielestäni arvokkainta on tämä kokemus ja miten se kasvattaa ihmisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi 3-4 kuukauden kesälomalla, kerkee hyvin kerryttämään opintorahoja :)

   Poista