lauantai 10. toukokuuta 2014

Vietnamilaiset riisirullat ja food heaven

Euroviisujen kunniaksi päätin vihdoin kokeilla vietnamilaisia riisirullia ja löytyi uusi food heaven, nam nam nam.. Gluteeniton ja maidoton sekä kevytkin vielä.


Vietnamilaiset riisirullat

riisipaperia
riisinuudeleita
graavilohta ja/tai rapuja
salaattia
avocadoa
porkkanaa
kurkkua
retiisiä
 japanilainen wasabi-sesamsiemenkastike


Riisipapereita löytyy aasialaiskaupoista, esim Helsingissä Hakaniemessä/Kalliossa on useita. Itse kävin Kolmas linja 3:sessa, en muista kaupan nimeä, mutta kattava valikoima aasialaisia tuotteita löytyi. Riisipaperin sijaan voisi toki ajatella kietaista täytteet myös salaatin lehteen. Todella hyviä japanilaisia kastikkeita löytyy Tokyokanista Annankadulta. Voit toki tehdä kastikkeen itsekkin tai dippailla vaikka soijakastikkeeseen. 


Paista ravut valkosipulin kanssa. Laita riisinuudelit syvään lautaseen ja kaada päälle kiehuvaa vettä, 3min päästä nuudelit ovat valmiit, valuta vesi pois. Pilko kasvikset. Riisipaperit pehmittääksesi laita ne kylmää vettä sisältävään astiaan. Muutaman minuutin lilluttelun jälkeen huomaat riisipaperin pehmenevän.


Ala kasaamaan aineksia riisipaperin päälle. Luin jostain, että ravut ja/tai lohen kun laittaa pohjalle niin tulee kauniimman näköinen.


Kastikkeen voi laittaa suoraan rulliin sisään tai dipata rullaa kastikkeeseen jälkikäteen.


Kun kaikki ainekset mukana rullalle vaan. Ei kannata ahnehtia täytteiden kanssa niin kuin minä, voi olla vaikeuksia rullata ;)


Ei nyt mikään maailman kaunein rulla, mutta maku korvaa asian :)


Parasta äitienpäivää huomenna vielä kaikille maailman äideille, etenkin omalle, tietty :)

4 kommenttia:

 1. Oliko tota riisipaperia vaikea käsitellä kostuttamisen jälkeen? Näyttää niin ohuelta ja hankalasti työstettävältä. Tosin useinhan nää taitaa näyttää vaikeammalta kuin oikeasti ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan, ekan parin sähellyksen jälkeen, ennen ku sai tuntuman. Laitoin vaan syvään lautaseen vettä ja aluksi pidin käden kanssa niin oppii huomaamaan milloin se on sopiva. Välissä unohdin riisipaperin veteen ja sitten se oli kyllä melko pehmee, mutta kun jättää semmosen sopivan napakkuuden niin niitä on oikein helppo käsitellä. Aluks ehkä yks kerrallaan, lopuks sä oot jo niin taitava et voi laittaa useemman samaa aikaa pehmenee :) Tsemppii, hyvin sä tuut onnistuu!!

   Poista
  2. Pakko kai yrittää, näyttää nuissa sun kuvissa niiin hyviltä :)

   Poista
  3. Kiitti :) joo kokeile ihmees, ne oli vähän ku tacoja täyttäs. Helppoi ja kevyitä! Ja riisipaperi kesti hyvin venytyksen vaikka sulloin liikaa täytteitä :)

   Poista