lauantai 31. toukokuuta 2014

Ruokapäiväkirja

Ihanaa kun kesä lähenee ja saa taas kaikkia ihania marjoja tuoreena. Kokosin tämän päivän ajan esimerkin kuvina syömisistäni. Joskus kun söin epäterveellisemmin niin sain vinkin kerätä viikon ajan ylös syömiseni ja näytin sitä ravintoterpeutille. Ilman ravintoterapeutin kommenttejakin tajusin jo, kuinka paljon prosessoituja tuotteita käytin. On syy sitten mikä tahansa, laihdutus tai halusta tehdä terveellisempiä valintoja, niin hetken ruokapäiväkirja voi auttaa asiaan.

Ylensä syön 5-6 kertaa päivässä, aamulla ja päivällä tuhdimmin ja iltaa kohden keventäen. Nautin vain tarvittavan määrän nestettä aterioilla (usein vesi) ja suurimman osan ruokailujen välissä, n.1,5l päivässä. Lisäksi yritän syödä rauhallisesti ja pureskella mahdollisimman hyvin, niin suolisto pystyisi prosessoimaan paremmin ravinnon.


Ylensä aloitan aamun kaura- hirssi- tai tattaripuurolla. Mukaan heitän erilaisia pähkinöitä ja siemeniä sekä jotain marjoja.


Välipalaksi teen usein smoothien. Tänään se sisälsi pinaatin lehtiä, vadelmia, banaanin, auringonkukan siemeniä, kurpitsan siemeniä, hampunsiemenrouhetta ja vettä. Hampunsiemenrouhe on hyvä proteiinin lähde (35g/100g) ja sisältää myös hyviä rasvoja.


Lounaaksi kanaa, kasviksia (broccoli, papuja, ruusukaali), linssi-riisisekoitusta ja salaattia. Jälkkäriksi mansikoita. Loman ajaksi jään kyllä kaipaamaan Puolan hintoja, tämäkin setti maksoi 3 euroa. Joskus meinaa laiskistua kun on niin helppoa syödä ulkona, mutta sitten taas kun tekee itse niin ainakin tietää mitä ruoka sisältää.


Välipala 2. Kuumalla on ihana syödä raikkaita paljon vettä sisältäviä hedelmiä.


Illalliseksi sushia.


Ensi viikko hurahtaakin taas lukiessa, mutta enää 4 tenttiä jäljellä!!

Toivottavasti jo lämpöisempää alkavaa viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Mä en kestä näitä sun ruokia! Ihania! Sä oot kyllä aika supernainen kun käyt haastavaa koulua, teet tollasia ruokia ja vielä jaksat kirjotella blogia. Hyvä sinä! hyvää kesää ja eiköhän nähdäkin! ;)

    T: Anna R

    VastaaPoista
  2. haha kiitti kiitti :) nyt on vaa jääny kerran viikkoo kirjottelu ku lukumaratooni käynnis :D Kiitos samoin huippu kesää! ja joo eiköhän nähdä, siellä heinäkuussa vihreissä pyöritään :)

    VastaaPoista