sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kaurakerma

Sain kysymyksen millä korvata kerma ruuassa? Joskus kun haluan tehdä jotain kermaista korvaan perinteisen kerman kaurakermalla. Kaurakerma on maidoton, laktoositon ja soijaton. Itse en huomaa paljoakaan eroa maussa. Ei nyt ehkä jokapäiväiseen käyttöön, mutta silloin tällöin. Lähikaupastani löysin Oatlyn version kaurakermasta. Sitä voi käyttää kylmään ja lämpimään ruokaan.


Kasviskeskiviikkona freesasin sieniä ja lisäsin kaurakermaa, jotka sitten päätyivät kreppien täytteeksi. Tein ohukaistaikinan ihan tavallisen ohukaisreseptin mukaan, mutta korvasin vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla (esim Sunnuntain gluteeniton jauhoseos). 

Krepit

Ohukaistaikina:

1/2 l mantelimaitoa tai vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
2 dl gluteenittomia jauhoja

Sekoita ainekset ja paista pannulla voin kanssa.

Täyte:

sieniä
(jos haluaa lihaversion jauheliha sopii myös sienien kanssa)
sipulia ja valkosipulia
1dl kaurakermaa
suolaa, pippuria, grillimaustetta

Freesaa sipulit ja sienet sekä lisää kaurakerma. Lopuksi täytä ohukaiset, päälle voi lisätä juustoraastetta ja laita uuniin n.220 astetta ja 10min riittää.




Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti