lauantai 8. maaliskuuta 2014

Working in east-Berlin, kodittomien Hamptonissa

Loppuviikosta oli hauska kuvauspäivä itä-Berliinissä. Viimeinen lokaatio oli kodittomien alue. Vaikka tavallaan ajatus kodittomista tuntuu kurjalta niin paikan päällä oli yllättävän leppoisa meininki. Vähän ehkä aluksi pelottikin mennä sinne, mutta minulle kerrottiin etteivät he tee mitään, kaikki ovat tervetulleita. Tosin myös mainittiin, ettei ehkä ole soveliasta paukahtaa paikalle päästä varpaisiin Pradaan pukeutuneena. Paikan päällä sai ottaa kuvia, mutta asukkaat eivät niinkään välittäneet tulla kuvatuiksi.

Biitsi, jossa keväinen aurinko paistoi mukavasti kasvoja lämmittäen ja nojatuoleissa saattoi lepuutella jalkoja

Ei nyt ihan New Yorkin Hamptons, mutta hienot maisemat täältäkin

Oma pikku seisova beach baarikin löytyi.

Pääsisäänkäynti asuntoihin..

Vaikka asumisolot näyttää kurjalta niin minulle kerrottiin, että he valitsevat elää niin. Tämän alueen kodittomat eivät halua asuntoloihin, koska haluavat tuntea olevansa vapaita. Useimmat eivät myöskään halua edes ottaa avustusrahaa valtiolta. Mielenkiintoinen konsepti, mutta jotenkin ihmiset siellä vaikuttivat tyytyväisiltä ja iloisilta. Money doesn't bring happiness.

Paluumatkalla Puolaan katsoin vahingossa junat hassusti ja jäi yli tunti seuraavan junan vaihtoon, keskellä ei mitään pienessä Angermunden nimisessä paikassa. Kävin sitten pikku kävelylenkin ja löytyi ehkä maailman paras kebabravintola, että vinkkinä vaan jos satutte joskus Angermundeen eksymään ni käykää kebabilla :) se ei ole se eka rautatieaseman yhetydessä vaan se toinen. Onneks ei ollut kasvis-keskiviikko..

Before: Synkkä Angermunde ensi vilkaisulla...

After:...Ja kun antoi sille tilaisuuden

Haastan teidät huomenna tekemään jotain normaalista poikkeavaa, kokeile vaikka lihatonta päivää tai uutta harrastusta, mitä ikinä! Voi olla, että tulee positiivinen yllätys tai tieto siitä mitä et tee enää ikinä :)

4 kommenttia:

 1. Seikkailemassa olit Saksassa.Erilaiset kokemukset tuovat uusia ajatuksia itsekunkin arkipäiviin. Me seikkailtiin Virossa. Pärnuon varmaan kiva kesäkaupunki, mutta tähän vuodenaikaan oli tosi kylmä, tuuli mereltä.
  Totta to, että raha ei tee onnelliseksi. Mukavaa viikkoa !

  VastaaPoista
 2. Raha ei tee onnelliseks mutta olisin mä sata kertaa ennemmin onneton rikkaana kun köyhänä :)! Mä teen koko ajan jotain normaalista poikkeavaa, tänään alkoi meinaa sokerilakko!

  VastaaPoista
 3. haha, oho aika kova veto! Mä mietin hetken ku luin ton et pitäskö munki, mut sit toi yks suklaapatukka tuijotti mua, ni ehkei sit kuitenkaa, ainakaa vielä.. :D tsemppii!

  VastaaPoista