sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sunday Funday, itse tehtyä jäätelöä ja porkkanapastaa

Yksi hieno asia koulussamme on se, että liikunta on pakollista ja siihen koulu tarjoaa paljon vaihtoehtoja. Eilen kokeilinkin tennistuntia. Se on ihan hauskaa, tai aina silloin kun osuu palloon. Olen osannut tennistä viimeksi 13-vuotiaana ihan ok. Viimeksi 5 vuotta sitten kun kokeilin uudestaan pelata opettaja sanoi, että olisi ehkä syytä harkita muita lajeja. Paljon harjoitusta on siis edessä.. Pääsin kuitenkin ulkona tenniskentällä huidellessa ilmaa vähän vilustumaan ja tänä aamuna heräsin inhottavaan pistelevään kurkku kipuun. Kylmän jäätelön syönti auttaa, kun se puuduttaa kivasti kurkkua.

Joten tuumasta toimeen. Kaupan jäätelöt sisältää usein paljon turhaa ylimääräistä sokeria sun muuta lisäainetta, miksei tehdä siis omaa.

Banaani-mansikka jäätelö

1 banaani
5 mansikkaa
vettä

Blenderiin banaani ja mansikat sekä hyvin vähän vettä. Vuoraa muotin sisäpinta banaani- ja mansikkasiivuilla. Kaada seos muottii ja aseta keskelle pikku lusikka. Laita pakkaseen 2-3 tunniksi.

En sattunut löytämään minkään laista muottia, joten piti kaivaa esiin joka naisen sisäinen ''keittiö-MacGyver''. Leikkasin 0,5l vesipullon pohjaosuuden irti.

banaani- ja mansikkasiivuilla vuorattu muotti

seos ja lusikka mukaan

 ja valmista jäätelöä nautittavaksi!

Tuli kyllä yllättävään hyvää ja raikasta, aatellen, että tässä on vaan 2 raaka-ainetta ja vettä. Tietenkin voi varioida marjojen/hedelmien suhteen ja jos tykkää oikein makeasta niin lisää veden sijaan mehua tai hunajaa blenderiin, mutta tässä reseptissä banaani makeutti tarpeeksi ainakin omaan makuuni. Tuli vaan ikävä kummityttöäni Mineaa, kun olisin halunnu jakaa tämän jätski hetken hänen kanssaan.

Vielä innostuneena viime kirjoituksen kommenteista ja vinkeistä piti vielä kokeilla porkkanapastaa.

Tästä tuli kanssa aika veikeä aterialisuke.

''Porkkanapasta''

 2 isoa porkkanaa
oliviiöljyä
sitruuna pippuria
suolaa
sitruunan mehua

Raasta porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä siivuja. Käytä pannulla pienen vesimäärän kanssa (jos haluaa vähän pehmeämpää versiota). Lisää mausteet. Nauti heti.

Nautiskelin kalan kanssa porkkanapastaa, joten siksi lisäsin sitruunahässäkät. Ilmankin niitä toimii varmasti, jos tekee samaan malliin kuin zucchinipastan esim jauhelihakastikkeen kaveriksi. Että kiitos vaan kommenteista ja vinkeistä :) Piti vielä kirjottaa jotain mitä koulussa on käyty läpi, mutta rakas ystäväni sanoi ''pliis älä laita niitä suolistojuttujas ruokakirjotusten kanssa samaan'' :D haha, selvä kirjotan sitten ens kerralla :)

2 kommenttia: