sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Luomukasvonaamio

Tänään leikin taas luomuhippiä ja kokeilin itse tehtyä kasvonaamiota. Luin, että sitruuna olisi hyvä iholle. Jos haluaa päästä eroon mustapäistä niin sitruunaa tulisi illalla hangata ongelma-alueelle ja aamulla pestä pois, täytyy kokeilla. Nyt kuitenkin päädyin vähän lievempään versioon:

Kasvonaamio:
banaani
kaurahiutaleita
sitruunan mehua
mantelimaitoa

Valmistus: Blenderissä tai haarukalla vain ainekset sekaisin ja 10-15min kasvoilla.

Nestettä kannattaa laittaa aika vähän, ettei käy niin kuin mulle, osa valu pitkin paitaa. Loppujen lopuksi tuloksena oli kuitenkin ihanan tuoksuinen (ja makuinen, pakko oli maistaa:) sekä virkistävä kasvonaamio, iho tuntui mukavan heleältä ja kirkkaalta tuon mössön pois pestyä.  

Mantelimaitoa olen käyttänyt nyt enemmänkin, kun maitotuotteita välttelen. Koulussakin yksi opettaja sanoi, ettei nykypäivän maito sovi ihmisen ravinnoksi. Jos suoraan lehmästä saa maidon niin se on ok. Mantelimaidossa on hyvin kalsiumia ja käytän sitä muun muassa smoothieissa. Sitä voi myös valmistaa itse laittamalla esim vajaan kourallisen manteleita ja vettä blenderiin, hetken pyörittelyn jälkeen tuloksena on valkoista mantelimaitoa. Ylijääneet mantelinpalat voi sihdata pois. Jos kaupan versioon päätyy valitsen ylensä jos on saatavilla makeuttamattoman luomuversion, koska mielestäni mantelimaito itsessään on jo tarpeeksi makea.

Täällä se vaan kevät jatkaa tuloaan. Torstaina oli jo 20 astetta päivällä, toki yöt ja aamut ovat vielä kylmiä. Nyt viikonloppuna näyttäisi jäävän 10 asteeseen. Osassa Suomesta saatiin ilmeisesti ''nauttia'' vielä lumesta, mutta kyllä se kevät sieltä vielä joku päivä tulee. Joka vuosi on tullut!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti