torstai 7. marraskuuta 2013

Ihon hoitoa

Tuossa taannoin koulukaverini mainitsi, että blogini ulkoasu on ruma kuin saapas :D Mielestäni on niin hienoa kun joku sanoo mielipiteensä rehellisesti ja suoraan. Arvostan todella sitä. Vihdoin sain asialle tehtyä jotain, kiitos vaan taiteellisen lapsuuden ystäväni Melinan, jolla on muuten hauska perheblogi (mineamarissa.blogspot.com).

Pohdin tänään vähän ihon hoitoa. Pääosin se mielestäni lähtee sisältäpäin, ravinnosta. Itsellä huomasin eron kun vaihdoin ruoan enemmän puhtaaseen ja lisäsin runsaasti kasviksia. Juon myöskin paljon vettä, ja huomaan, että se kirkastaa ihoa. Jottei juominen vaan pääsisi unohtumaan kannan aina vesipulloa mukana. Nykyään saa kivoja lasisia treenipullojakin, koska mietin aina, että mitä kaikkea muovipulloista saattaa veteen irrota. Ylensä jos janon tunne yllättää on jo nestevajaus. Etenkin vanhempien ihmisten tulisi huomioda nesteen saanti, koska heillä saattaa olla heikentynyt janon tunne. Lisäksi monet lääkkeet poistavat nesteitä, joka taas alentaa verenpainetta, mikä saattaa johtaa kaatumisiin.

Vaikka ravinto ja nestepuoli olisikin kunnossa, niin tottaikai ulkoisillakin tekijöillä on vaikutusta, sää, ilmansaasteet... Tietenkin myös stressi ja hormoonit. Jotain voi ulkoisestikkin tehdä ihonsa hyväksi. Olen siirtynyt melkein kokonaan luonnollisiin ihonhoito tuotteisiin, niistä jää jotenkin kiva tunne iholle. 

1.Meikin poistoaineena käytän manteliöljyä. Pari tippaa vaan kostutettuun vanulappuun. Se poistaa silmämeikinkin todella kätevästi ja jättää silmänympärysihon kosteutetuksi, ei tarvitse enää silmänympärysvoidetta!2.Täällä on niin likainen vesi, että käytän vielä lisäksi vielä kasvovettä poistamaan viimeiset liat tai meikit ja sulkemaan ihohuokoset.

3.Lopuksi levitän muutaman tipan Jojoba-öljyä yöksi kasvoille. Olen testannut monia eri öljyjä (mm coconut oil, argan oil..), mutta tuntui että kaikki vaan lopulta tukkivat ihohuokoset, vaikka moni on niitä kehunut. Olen iloinen, että tälläisellekkin vekkuli sekaiholle löytyi tasapainottava öljy. Kiitos vaan tästä alunperin minulle siitä vinkanneelle työkaverilleni Annalle! Hieman huvitti kuvia ottaessa kun säädin iltapalani, greipin kanssa kylpyhuoneessa ja yritin ottaa kuvia öljypulloistani :) mutta ehkäpä saatte niistä selvää. Mukavaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Hahaa, mikä taiteellinen!? Sä oot taiteellinen kun greippies kanssa sähellät ;)!

  Tästä sainkin kokeilemisen arvoisia vinkkejä! Päätin nimittäin joku aika sitten että siirryn ihonhoidossa luonnonmukaisiin tuotteisiin. Vielä kun löytäis hyviä meikkejäkin..

  VastaaPoista
 2. Haha :D sellainen ku rms meikit on hyvii. Tsekkaa rmsbeauty.com niil on tosi ihanii luomivärejä ja niitten "meikkivoide" on iha huippu. Sit niil on kiva luminizer ja huulijuttui kans! Kaikki luomujuttui jou :D

  VastaaPoista
 3. Heippa Pau, kiva lukea sun blogia :)

  VastaaPoista
 4. Moikka kiitti kiva kuulla :) paljon terkkui sinne, etenkin sun pikkuselle :)

  VastaaPoista