perjantai 11. lokakuuta 2013

Tekoverta, kamerapillereitä ja liian kapeita soutuveneitä

 Ihanaa, että alkaa viikonloppu, vaikka ei se lukemisesta lomaa tiedäkkään. Tänään kemian tunnilla opittiin tekemään "tekoverta", mitä käytetään esim. elokuvissa. Kaikkee sitä tulee harjoiteltua.. Hauska oli valmistella eri yhdisteitä, vaikka vähän pelotti et jos jotain räjähtää käsiin. 

Tekoveri (Fe3+ + KCNS)

Vieläkin naurattaa se toissa päivänen kohtaaminen anatomian opettajan kanssa. Munhan pitäisi pelätä sarjamurhaajia tai vakavia sairauksia, ei anatomian opettajia.. Tänään anatomian tunnilla kuulin, että Puolassa myydään nielaistavia "kamera" -pillereitä, jotka kuvaavat koko ruoan sulatuskanavan sisällön. Se on hyvä jos kärsii esimerkiksi erilaisista suolisto-ongelmista. Sillä ei (ainakaan vielä) saa koepalaa, mikä on tietenkin tärkeää diagnostiikassa, mutta toimii ainakin suuntaa antavana jos skopiat pelottaa. Näitä pillereitä muistaakseni sai Suomestakin, lähinnä hinta täällä yllätti positiivisesti, pilleri-kamera maksaa vain noin 20€. Suomessa se muistaakseni oli aika paljon arvokkaampaa. Arvatkaa kotona mitä saatte tänä vuonna joululahjaksi :) Oli muuten kiva huomata, että tätä blogia lukee muutkin kun mun äiti, jos herää kysymyksiä niin vastaan niihin mielellään tai muutenkin vaan voi kommentoida. 

Soutupajalla

En päässyt vieläkään sateen takia soutamaan vesille. Toisaalta kuivaharjoittelu kuntosalin soutulaitteessa on kivan turvallista kun siitä voi pökertyä vaan lattialle, ei puolalaisen lammikon pohjaan. En hirveesti seuraa urheilua, mutta tykkään kyllä harrastaa sitäkin enemmän. Urheilussa mulla vaan on hirvee kilpailuvietti ja en mielellään häviä, niin täällä saa tosissaan tehdä töitä kun noita 10 vuotta nuorempia vastaan soutaa.

Kilpaveneet

Aika kaposilta näyttää. Mitenköhän tonne mahtuu istumaan 8 henkilöä, tai jos mahtuu, niin miten sieltä pääsee pois?? Nii ja kastumatta. Se selvinnee lähitulevaisuudessa.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti