keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Iltakävelyltä ja tänään opittua

Ilmat ovat nyt viime päivinä suosineet Puolaa. On aurinkoista ja melkein 20 astetta lämmintä. Tuli lenkiltä napattua taas pari kuvaa. Täällä on todella paljon kirkkoja, pääosin kansa on katolilaisia. 


Ensimmäinen Suomen lippukin löytyi, mutta yhteenkään suomalaiseen en ole vielä törmännyt..


Anatomian tunnilla opettaja kertoi, että heti korvan takana sijaitseva luu välittää samalla tavalla ääniaaltoja aivoihin kuin itse korvakäytävästä. Kun ei voi mitään uskoa niin pakkohan sitä oli heti kokeilla ja pistää kuulokkeet korvan taakse ja ihme kyllä, sieltä kuulu ihan saman lailla kuin olisi laittanut korvanapin korvaan sisään. Näin toimii myös kuulolaitteet, jotka asetetaan tuon ko luun päälle.

Lääketieteen historia on myös melko mielenkiintoinen aihe. Huhujen mukaan kauan aikaa sitten kuolemaan tuomitut vangit saatettiin luovuttaa anatomisiin tutkimuksiin, jossa heitä leikeltiin elävänä. Koska uskottiin, että elimet näyttivät erilaisilta elävillä ja kuoleilla. Aika hurjaa. Lisäksi uskottiin, että kaikenlainen verenluovutus parantaa tauteja. Jossakin leikeltiin ranteita, että paha veri saataisiin vuodatettua pois, kunnes tajuttiin, että ehkä se ei ole kauhean fiksua. Tuohon aikaan naiset eivät saaneet opiskella lääketiedettä. Ehkä ois kannattanut päästää naisia opiskelemaan...

2 kommenttia:

  1. Joo totta, aika paljon on menty eteenpäin, mutta aika paljo on vielä matkaa edessäkin :)

    VastaaPoista