tiistai 1. lokakuuta 2013

Alku aina kankeaa..


 • Jes ekat 4 tenttii läpi!!! 3 viikkoo aikasemmin lentokentällä muistan katelleeni varmuuden vuoksi saman illan paluulentoja. Mitä liikkuu päässä, että jättää ystävät, perheen, kodin ja kivan työnki ja lähtee Puolaan opiskelemaan!?! No hulluus kai, ja ehkä myös hintsusti impulsiivinen luonne.


  PUM university

  Ei lääketieteen opinnot varmaan missään helppoja ole, mutta 6 päivää viikossa koulua, 8-12 tuntisia päiviä + omat opiskelut päälle, ensimmäisen 3 viikon päästä ekat 4 tenttiä... huh kyllä siinä hommaa oli.. Ajattelin, että olenko mä näin palikka kun tuntuu vaikealta sisäistää niin paljon tietoa. Varmaan tarkoituksena oli testata paineensietokykyä.


  Yliopiston pääsisäänkäynnillä

  Puolassa koulujärjestelmä on muutoinkin hieman eri, luennoilla kiertää nimilistat, jotkut jopa pitävät nimenhuutoa. Isoihin tentteihin on dresscode, farkuilla on turha yrittää sisään. Opettajia ei saa kutsua etunimellä, vaan ”hi professor” tai ”hi sir”, pikkasen tekis mieli avautua asiasta, mutta täytyy ajatella vaan ”maassa maan tavalla”. Onneksi näitä kulttuurishokin tuntemuksia on jakamassa paljon skandinaavisia opiskelijoita. 65% on norjalaisia, toinen suuri ryhmä on ruotsalaiset ja saksalaiset sekä yksi suomalainen, Pauliina a.k.a Polina.

  Szczecin

  Szczecin (juu paljon konsonantteja) on 400 000 asukkaan kaupunki, joka on ennen kuulunut Saksalle (Stettin). Tuntuu ihan riittävän isolle kaupungille tälläselle Lahtelaiselle tytölle (oon vielä alle 30!!), mutta siis joo böndeltä. Szczecin on 10km Saksan rajalta ja 1,5h autolla Berliiniin. Paljon ei kaupungissa englantia puhuta, mutta käsimerkein pärjää hyvin. Opintoihin toki kuuluu Puolan kielen perusteet, jotta voi toimia helpommin asioidessa. Opiskelijalle Puola on edullisuudellaan oiva valinta. Hienommassakin ravintolassa pääruoka on 10€:n luokkaa (ratikkalippu 25c, taksi kaupungin toiselta laidalta toiselle n.4€).


  Siinä vähän esimakua ensitunnelmista. Nyt viikon loman jälkeen on kiva palata takasin lukemaan, ehkä.. 

6 kommenttia:

 1. Hauskan oloinen pikkukaupunki. Hyvin aä vedät.
  t. Fyssan Ope :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Pauliina.
   Zemppiä opiskeluille!!
   Sinusta tulee varmaan maailman paras lääkäri:-)
   Olen eka potilaasi:-) terkuin Ski

   Poista
  2. Kiva kiitti paljon :) nyt mul on ainaki sitten 1 potilas :D Mukavaa syksyä!!

   Poista
 2. Ripa ottanu pari lasii viiniä, älä välitä! :D Piu, tuli ihan puskista tää sun blogi, mut hienoa hei muru!!!!!! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti, tääl puskissa ku elää ni tulee kummia päähän pistoja :)

  VastaaPoista